Skip links

Voor de eerste keer bij Maison Pur?

Eerst en vooral zal ik een anamnese invullen waarbij ik u vragen ga stellen…Belangrijk is de historie van uw huid. Wat heeft u er de laatste jaren mee gedaan of laten doen?

Rookt u? Roken breekt namelijk vitamine C af, dit is nodig voor de opbouw van uw collageen. Verder vraag ik u naar uw geboortedatum en beroep. Beide zijn erg belangrijk en geven mij al een beeld wat er voor uw huid belangrijk is. Zeker omdat iedereen individueel behandeld wordt.

Dan bespreek ik met u wat !QMS Medicosmetics eigenlijk is en wat hier zo belangrijk aan is om uw huid jong en stralend te houden, ongeacht uw leeftijd.

Fase 1

Om de huid terug in balans te krijgen (en dit is bijna bij elke huid, daar het milieu vocht uit uw huid onttrekt, wat u niet even bij kan drinken) start u in fase 1. Deze fase is erop gebaseerd om uw vocht- en vetbalans weer volledig in orde te krijgen.

Terug naar fase 1

Bij iedere fase horen de nodige ingrediënten om uw huid weer in conditie te brengen en de functies van de huid te ondersteunen. Fase 1 is de moeilijkste, maar eenmaal hier doorheen, wordt uw huid alleen maar mooier, ongeacht uw leeftijd. En dit laatste is geweldig!

Fase 2 & 3

Hierbij haalt u nog meer uit uw huidcel. U gaat ze activeren (cellen zijn lui) en actie geeft een reactie en deze reactie is zichtbaar in de spiegel.

 

Een huis kunt u vergelijken met een huid! Waarom? Stel, uw bouwt een huis. Dan koopt u grond die een mooi fundament vormt. Daarna bouwt u muren en dan pas komt het dak! En dat laatste wordt nu vaak verkeerd ingezet.

Een voorbeeld…

U ziet op tv reclame over een product, gericht op de rimpels van de bovenlip. En u koopt dit. Dan stelt dit product vaak teleur. Niet omdat de ingrediënten niet goed zouden zijn, maar omdat uw huidcel hier nu eenmaal nog niet aan toe is. Een huidcel dient dus net als een huis opgebouwd en onderhouden te worden. En in dat onderhouden is Maison Pur gespecialiseerd! De ideale combinatie van thuisgebruik en de behandelingen in het instituut laten uw huid stralen en geven het optimale resultaat!

Fase 0

Stel, u heeft last van eczeem, roodheden of beide gepaard gaande met een soort acne. Dan stel ik een fase 0a of fase 0b vast. Dan kunnen we deze huid weer in een normale balans brengen door het voedingssupplement Intravital Plus (meer info daarover vind u onder de rubriek ‘huidsupplementen’). Hier mag u dan verder geen crèmes of serums bij gebruiken. Dit nu niet omdat dit niet mag, maar omdat uw huidcel deze stoffen nu eenmaal niet aanvaardt!

Uw huid heeft nu eenmaal 120 dagen nodig om, indien deze uit balans is, te herstellen. Hierdoor duurt iedere fase 120 dagen. Door Intravital Plus gaat uw huid er veel mooier en minder rood uitzien. Bovendien worden puistjes of acne veel minder. Komt u in fase 0b, dan begint u met Repair3 Complex. Het verzacht de gevoelige huid, vult de vochtbarrière aan. Het beschermt tegen schade bijv. door zongebrande huid.

 • Gladdere huid
 • Stralende huid
 • Stevigere huid
 • Strakkere kaaklijn
 • Vollere huid
 • Zachtere huid
 • Vermindering van fijne lijntjes
 • Vermindering van droogtelijntjes
 • Egalere huid
 • Fijnere poriën
 • Minder roodheid
 • Betere hydratatie

De huid is niet van vandaag op morgen verouderd en een huidprobleem is niet in één dag ontstaan. Een oplossing is ook niet met één behandeling te halen. Dit is de reden waarom ik conceptmatig ga werken aansluitend op jouw wensen en behoeften. Ik vraag hierbij wel commitment van u als klant d.w.z  het geadviseerde ook thuis in de praktijk brengen door de producten juist te gebruiken, aangevuld met een gezonde levensstijl. Er worden foto’s gemaakt en evalueren om de 3 tot 4 maanden en bekijken de foto’s, passen de behandeling aan en stuur bij waar nodig. Hierdoor ontstaan de mooiste resultaten en ben jij een tevreden klant. Maar als u verwacht dat iets blijvend is, zal u altijd bedrogen uitkomen. Mensen verouderen nu eenmaal, en verzorging en onderhoud zal altijd nodig blijven. Het vergt dus van u een investering in tijd om de huid in topconditie te houden, de beste versie van uzelf!

Botox zorgt dat spieren minder krachtig samentrekken, zodat rimpeltjes die ontstaan tijdens bijvoorbeeld fronsen zullen verminderen. Fillers geven volume. Ze kunnen bijvoorbeeld een rimpel of plooi minder diep maken of een wang iets voller. Maar….. ondanks die face-liftings of inspuitingen blijft uw huidreliëf onveranderd. Tenzij je een hele laserbehandeling van het gelaat zou ondergaan, maar dit laat je best ook niet vaak doen. Zelfs na deze ingrepen blijft het belangrijk om de huid goed te laten verzorgen, om te voorkomen dat problemen zoals couperose en pigmentvlekjes zich terug aanstellen.

De bovenste 2 huidlagen bestaan uit dode huid. Om de huid te verjongen moet de 5delaag, die levend is, aangevuld worden met collageen. Collageen kan echter niet zomaar door de opperhuid heen dringen. Viscollageen en collageen uit kaviaar zullen de huid wat strakker maken, ze kunnen de huid echter niet verjongen. De enige methode die wel werkt is die van Dr. Schulte, de oprichter van !QMS. Door een unieke procedure heeft hij het collageen kunnen prepareren (door te splitsen) , zodat deze moleculair wel in de huid kunnen, en dit virus -en bacterievrij.

Er bestaan maar liefst 19 soorten collageen in ons lichaam. Zo bevatten ons bloed, onze botten en de huid collageen. Het collageen dat wij zo nodig hebben voor onze huid is het type I (vulcollageen) en het type 3 (steuncollageen). Tot je 28stelevensjaar zijn je collagenen overvloedig aanwezig en zorgt dit voor een zachte, stevige en kneedbare huid. Naarmate we ouder worden maken we minder en trager collageen aan. Komen we in de menopauze, dan maken we helemaal geen collageen meer aan. Het eerste jaar verliezen we 30% van ons collageen en vervolgens 2,1 % per jaar. Door het unieke concept van !QMS komen de belangrijke stoffen tot in de levende huidlagen en leggen daar een depot van vocht en collageen. Het bouwt de huid zienderogen op. DIT IS ANTI-AGING!

Bij iedere behandeling wordt gewerkt met een speciale algenmodellage met de blauwe alg. Wanneer ik deze modellage aanbreng op de huid ontstaat er een osmotische druk. Dit wil zeggen dat er ongeveer 10% van het vocht dat net onder de huid zit naar beneden wordt gedrukt en 70% vanuit de basaal laag (onderste laag van de opperhuid) naar boven gezogen. Het collageen wat zich tussen deze huidlagen bevindt krijgt door deze druk voldoende vocht. Naast het collageen wat al zich al in jouw huid bevindt, worden er speciale collagenen van !QMS toegevoegd. Het collageen in de huid kan tot wel 300 keer zijn eigen gewicht aan vocht binden. Het gevolg is dat de huid meer volume krijgt en rimpels zichtbaar verminderen. Dit maakt het algenmasker zo belangrijk in iedere behandeling. Zonde van het collageen om het niet te doen!

Onze huid neemt inderdaad  20% zuurstof op. Alleen… de zuurstof die we van buitenaf opnemen is allang niet meer zo zuiver. Denk maar aan uitlaatgassen, zonnestralen, luchtverontreiniging. Wist je dat  zuurstof in de wagen tot 12x meer vervuild is? Om het nog maar niet te hebben over de vervuilde zuurstof in een vliegtuig?  Zuurstof hebben we nodig voor onze huidcellen te voorzien van een beter doorbloeding. Met de jaren neemt de zuurstofopname af en treedt er huidveroudering op.  Een behandeling met zuurstof geeft een dieper en mooier effect, doordat zuurstof direct in staat is de cellen van je huid te verjongen. Zo bereiken we een dubbeleffect, het collageen dat ik aanbreng zit direct (40 seconden) tot in de basaallaag waar het zich vestigt, en door het zuurstof stimuleren we de vernieuwing van je cellen. Je huid gaat meteen meer stralen en oogt voller en elastischer.